UITVAARTPODCAST - S04 / A139

Aflevering 1 - Dossier Mortuaria

Hoe het was...

MÉÉR AFLEVERINGEN BELUISTEREN- KLIK HIER.

Op deze aparte website  kun je reageren op de onderwerpen.

De meest actuele reacties worden bij de besproken onderwerpen geplaatst en kunnen ook op de sociale media worden doorgeplaatst.

In de eerste aflevering starten we kort in het jaar 1869, nog voordat de wet op de lijkbezorging werd ingevoerd.

Met flinke, maar niet onbelangrijke stappen geeft Erik Boelkens ons een overzicht van de ontwikkelingen ons die uiteindelijk brengen naar een huidige situatie, waar de commercie meent, om de voorheen bestaande en toen geldende nette, respectvolle normen te wijzigen ten nadele van nabestaanden.

Directies van ziekenhuizen en verzorging instellingen werd een voorstel gedaan waardoor niet alleen personeelskosten aanzienlijk werden gespaard, maar waarbij er op de koop toe ook nog extra inkomsten werden gerealiseerd.

Dat alles ten nadele van de nabestaanden die uiteindelijk - ten onrechte - de rekening moeten betalen en niet in de laatste plaats de uitvaartondernemer die als een soort dubieuze incassant de kosten aan de nabestaanden moeten doorberekenen.

In deze serie komen deskundigen, werkzaam binnen de uitvaartbranche aan het woord die uit de praktijk gebeurtenissen vertellen die eenieder werkzaam binnen de uitvaartbranche met gevoel voor piëteit niet mee wil maken.

Het gijzelen van een overledene wanneer de uitvaartondernemer in opdracht van de nabestaanden, een overledene komt ophalen in het ziekenhuis of de verzorging instelling  is geen uitzondering en het inroepen van politie lijkt soms usance te zijn.
Schandalige en laakbare gebeurtenissen, de uitvaartbranche absoluut niet waardig.

Het is de hoogste tijd dat zaken gaan veranderen waardoor ook de uitvaartondernemer altijd in staat is om zijn taak - het vertegenwoordigen van de nabestaanden en namens hen een uitvaart naar behoren kunnen uitvoeren, weer normaal wordt.

Dit is de eerste aflevering, maar zeker niet de laatste waarbij de redactie van de uitvaartpodcast geen enkele gebeurtenis zal omzeilen tot aan het moment dat de onterechte mortuariumkosten aan het ziekenhuis worden gepresenteerd en niet meer aan de nabestaanden.

Tot de volgende aflevering.Over UITVAARTPODCAST

►►► UPDATE LAATSTE PROGRAMMA'S ◄

Luister naar ondernemers uit de provincie:

Drenthe    -    Flevoland    -    Friesland -

Gelderland     -    Groningen   -    Limburg

N-Brabant    -     N-Holland   -     Overijssel

Utrecht -    Zeeland    -    Z-Holland


Luister via ...