UITVAARTPODCAST - S0 / A129

► Binnenkort ◄ Dossier Mortuaria

Binnenkort een serie afleveringen steeds op elke maandag- woensdag en de vrijdag.

Binnenkort het omvangrijke dossier waarin een groot aantal afleveringen over de "mortuarium" kosten, met de helaas regelmatig voorkomende, onderlinge conflicten, gerechtelijke maar volkomen genegeerde uitspraken en politie 112 meldingen.

Met de door de huidige, ingeslopen misplaatste gewoonten in ziekenhuizen en zorginstellingen omtrent de vrijwel altijd ongevraagde en vermeende, verplichte, dan wel opgedrongen keuze voor de laatste verzorging van een overledene en zelfs ongeoorloofde manieren om de nabestaanden te overtuigen de opdracht voor de uitvaart aan hen of een vriendschappelijke uitvaartondernemer te verstrekken.

Deze serie uitzendingen wordt in afzonderlijke delen uitgezonden, steeds op de maandag, de woensdag en de vrijdag met steeds een apart deel over de vaak ongelofelijke gebeurtenissen welke stap-voor-stap tot op de dag van vandaag nog ernstiger worden.

In veel afleveringen wordt een hyperlink weergegeven naar bijlagen zoals correspondentie naar en met de Nederlandse politiek, officiële vergader verslagen van branche organisaties welke in ons bezit zijn, linkjes naar TV uitzendingen uit het verleden van o.a.het bekende programma  KASSA en de uiteindelijke officiële veroordeling door de Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan in ons land met een duidelijke uitspraak in het voordeel van de consument en uitvaartondernemer waar de betrokkenen tot op de dag van vandaag maling aan hebben en nèt doen of zij geen partij zijn, terwijl zij dat duidelijk en onomstotelijk juist wèl zijn.

In deze uitvaartpodcast wordt aan de consument en de uitvaartondernemer een ruime en niet aflatende voorlichting gegeven over alle aspecten en mogelijkheden binnen de uitvaartbranche.

De redactie van deze podcast acht het van groot belang om naast de inzet, kennis en het werk van onze hardwerkende uitvaartondernemers en toeleveranciers ook melding te maken omtrent ongewenste praktijken, met als uiteindelijk doel de  betrokkenen tot inkeer te brengen.Over UITVAARTPODCAST

In de UitvaartPodcast spreekt Hans Kuyper in korte interviews met geselecteerde, ervaren uitvaartondernemers, toeleveranciers en dienstverleners over hun onderneming, werk en de grote variëteit aan mogelijkheden welke tegenwoordig aangeboden worden.

Bezoek de geselecteerde uitvaart specialisten per Provincie


►►► KLIK OP DE PROVINCIENAAM ◄◄◄

Drenthe    -    Flevoland    -    Friesland -

Gelderland     -    Groningen   -    Limburg

N-Brabant    -     N-Holland   -     Overijssel

Utrecht -    Zeeland    -    Z-Holland


►►► UITVAART-INFORMATIE ◄◄◄

Afscheidsidee - Betaalbaar en waardevol gedenken.

Afscheidsfotografie - De waardevolle reportage welke bijdraagt aan de rouwverwerking. Momenten worden vastgelegd waar je wel bij was maar niet hebt meegemaakt.

Dementievriendelijke Uitvaartzorg - Interessante en leerzame gesprekken met Monique Houtzager

Digitale erfenis -
Nabestaanden hebben vaak geen toegang tot de telefoon, laptop of computer van de overledene. Tips en voorzorg.

De notaris -
De rubriek van Kandidaat notaris Ernst Loendersloot.

De uitvaartadviseur -
Interessante onderwerpen  waaraan je misschien zelf nog nooit aan had gedacht.

Rouwen
Leoniek van der Maarel is rouwtherapeute.

Uitvaart & kinderen
Aanwijzingen en vaak logische oplossingen geven een duidelijk antwoord op veel vragen.

▼ Binnenkort uitgebreide reportages ▼

Dossier Mortuaria - Historie - Ontwikkelingen - Onterechte kosten - Gerechtelijke uitspraken bewust negeren - Inconsequent handelen - Overledenen gijzelen - Nabestaanden onterecht met kosten benadelen -


Hoe verder
- Een 5-delige serie waarin we praten met de jonge weduwe Daphne, moeder van jonge kinderen.
In een drieluik praten we met haar én , Richard Hattink, gespecialiseerd in Uitvaart waarbij kinderen bij betrokken zijn en ook met Leoniek van der Maarel, ervaren rouwtherapeute.

Luister via ...