UITVAARTPODCAST - S0 / E269

DOSSIER MORTUARIA - Aflevering 12 van de Uitvaartondernemer wordt misbruik gemaakt.

Niet éénmalig, niet af-en-toe maar structureel. En dat in Nederland !

Wij zijn nu toegekomen aan de 12e uitzending waarin Erik Boelkens en Jan-Jaap Palma weer een flink aantal ongelofelijke gebeurtenissen presenteren over de Mortuarium beheerders.

Één conclusie kunnen wij duidelijk met elkaar trekken en dat is dat er met nabestaanden, maar ook met de uitvaartondernemers op veel onderwerpen het mortuariumbeheer betreffende op een minderwaardige en zeker laakbare manieren wordt omgegaan.

Daar waar onze uitvaartondernemers alles in het werk stellen en niets nalaten om nabestaanden te steunen, ze op een perfecte manier te ondersteunen en de uitvaart te verzorgen, worden ze op een schandalige manier misbruikt en vaak gedwongen om kosten tegenover nabestaanden te verdedigen. Onterechte kosten en praktijken welke de Mortuarium heren met het grootste gemak aanpassen en wijzigen zodra het hen beter uitkomt.

Deze handelswijze veroorzaakt keer op keer voor een onterecht en negatief imago richting de uitvaartbranche.

Het is na al die jaren van ergernissen en verbazing de hoogste tijd dat de wind uit een andere hoek gaat komen en dat de angst bij veel uitvaartondernemers dat een overledene weer wordt gegijzeld, wordt omgezet in een duidelijk standpunt waarbij de ondernemer zijn missie als uitvaartverzorger op een behoorlijke en nette manier ten uitvoer kan brengen.

Over UITVAARTPODCAST